Skip to main content

“Uravnoteženo stanje osobe je jedino prirodno i ispravno, to je stanje kojem trebamo težiti.”

Juraj Sinanović

Nakon što se godinama profesionalno bavio hokejom na ledu te paralelno razvijao karijeru u korporativnom svijetu, stresan događaj iz privatnog života nagnuo ga je da prije desetak godina krene izučavati život u skladu s TAO principima.

Tao je imao čast učiti pod okriljem kineskog taoističkog majstora Master Zhanga, a 2022. godine završio je Foundation of Traditional Chinese Medicine na Shenzhou Open University u Amsterdamu, gdje trenutno studira i akupunkturu.

Sada ima misiju naučiti što veći broj ljudi principima i tehnikama Tao tretmana, kako bi se mogli vratiti ravnoteži i voditi zdrav život.
Sebe bih nazvao ispunjenim i zadovoljnim pedesetgodišnjakom jer sam imao sreću proći kroz razna životna iskustva. Neka su bila ugodna, neka manje ugodna, ali sva su mi dala vrijednu životnu perspektivu na poklon.

Moja djeca, tinejđeri, učitelji su mi od prvog dana. Vjerujem da nam djeca dolaze u život ne kako bismo kopirali sebe u njima, već da s interesom gledamo njihove duše kako rastu i promatramo sebe u odnosu na njih i njihovu osobnost. Aktivno bavljenje hokejom na ledu, reprezentativni nastupi i sportska disciplina, pomogli su mi u izgradnji osobnosti i karaktera.

Fakultetsko obrazovanje mi je omogućilo akademski razvoj koji mi je bitan u širem spektru osobina. Poslovnu karijeru započeo sam prije 27 godina i od tad se aktivno bavim korporativnim financijama u raznim uspješnim firmama.

Svoj interes za istočnjačku filozofiju aktivnije sam počeo pokazivati prije desetak godina i od tad se kontinuirano educiram. Prije šest godina sam primljen u cjeloživotno učenje kod kineskog Tao majstora Huafeng Zhanga koji me uključio u program izučavanja taoizma, taiqi-a, kao i u učenje najstarije kineske predikcijske tehnike Qi Men Dun Jia. To je moćna tehnika kojom dobijemo jasnoću u razumijevanju naših jakih i slabih strana, kvalitete zdravlja, te poslovnih, obiteljskih i partnerskih odnosa s ciljem iskorištavanja naših potencijala i smanjenja efekata nepovoljnih životnih aspekata.

Uz razne Tao tehnike prakticiram i Theta healing, te tajlandsku Tok Sen masažu koje su komplementarne u mojem holističkom osobnom razvoju. Osnove Tradicionalne kineske medicine završio sam 2022 godine u Shenzhou Open University u Amsterdamu gdje trenutno studiram akupunkturu.

Aktivno prakticiram i akupresuru, cupping i moxibustion (moksibustiju). Svo stečeno znanje i svoju energiju jednostavno želim podijeliti s drugima kojima je kvalitetniji život nasušno potreban. U tome mi pomaže moja partnerica Elena koja je i sama intenzivno uključena u istočnjačku duhovnost, mudrost i drevna znanja.

Na kraju želim poručiti da zdrav i uravnoteženiji život možete postići jednostavnije i brže nego što mislite! 

juraj sinanović